Hogyan válasszak cipőt munkához?

 munkavédelmi cipő

Kiválasztani a legmegfelelőbb cipőt a munkához, nem egyszerű. Amennyiben a munkaadó előírja, hogy mit kell viselni, könnyű dolgunk van, ám léteznek olyan vállalatok, ahol nincsen előírás erre vonatkozóan. Ezeknél a cégeknél magunknak kell eldönteni, hogy mit viselünk a nap nagy részében.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan válassz cipőt munkához.

Melyik a legjobb cipő munkához?

A legmegfelelőbb cipő munkához mindenképpen kényelmes, tartós, jól szellőzik és nem utolsó sorban védi a lábat a mechanikus hatásoktól. Legtöbb esetben nem divatos változatra van szükség, hanem egy olyanra, amiben képesek vagyunk akár 8-10 órát is talpon lenni. Fontos, hogy ne izzadjon bele a láb, hogy tartsa a bokát és nem utolsó sorban a munkához illő darab legyen. Amennyiben gyárban dolgozunk és ki vagyunk téve különböző hatásoknak, abban az esetben jobb egy zárt bőr lábbelit beszerezni. Ez segít, hogy ne érje a lábunkat baleset, ne cseppenjen rá semmilyen maró vagy káros anyag.

Munkavédelmi cipő munkához

Pontosan az ilyen esetekre találták ki a munkavédelmi cipőket. Ezek a fajták előírás szerint készülnek, így többségüket bőrből vagy műbőrből gyártják. A munkavédelmi lábbelik antisztatikus biztonsági cipők, amelyek nagy része víztaszító, lélegző felső résszel rendelkeznek. A felületük olaj- és saválló, hajlékony kétrétegű PU talppal készül. Vannak fajták, amelyek energiaelnyelő sarokkal, kompozit lábujjvédővel rendelkeznek. Akadnak olyanok is, amelyekben anatómiailag kialakított, nedvszívó, antisztatikus talpbetétet helyeznek, ezzel is biztosítva a kényelmet.

Milyen munkavédelmi cipők vannak munkához?

Nemcsak bakancsok és félcipők tárháza várja az érdeklődőket, hanem nyitottabb változatokból is válogathatunk. Ma már előírásnak megfelelően készülnek szandálok, klumpák és papucsok is. A szandálok puha, jól szellőző nubuk bőr felszőrésszel rendelkeznek, de ezekből is van olaj- és saválló változat is. A tépőzáras kivitelű lábbeli segíti a viselőjét a gyors felvételben vagy lehúzásban. A fényvisszaverő díszcsík pedig a láthatóságot és a biztonságot segíti elő.

Hol találok cipőt munkához?

Amennyiben megvan, hogy milyen cipőre van szükség a munkához, abban az esetben webshopok tárházából lehet válogatni. Az interneten több lehetőség is van munkavédelmi cipőt beszerezni, ráadásul a legtöbb esetben házhoz is szállítják azt, ezzel pedig időt és energiát spórolva a vásárlónak.

Összegezve

A legjobb cipő munkához az, amelyik jól szellőzik, könnyű, tartja a lábat és nem utolsó sorban védi is azt. Munkavédelmi lábbelik készülhetnek bőrből vagy műbőrből, amelyek biztosítják a kényelmet. A széles választékban találni olaj- és saválló darabot, de akad olyan gyártmány is, amelybe anatómiailag kialakított, nedvszívó, antisztatikus talpbetétet helyeznek. A munkavédelmi cipő lehet zárt vagy nyitott, hiszen nem minden esetben van szükség a bakancsra vagy félcipőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése