Ivóvízellátás és -fertőtlenítés családi háznál

A családi ház ivóvízellátása

családi ház ivóvíz ellátás fertőtlenítés
A családi házak ivóvízellátását úgy célszerű kialakítani, hogy a mikroorganizmusok megtelepedéséhez ne lehessen pangó víz a rendszerben. Megoldható a családi ház közműtől független alternatív vízellátása és csatornázása korszerű szivattyúkkal, alkalmazható az öntözés területén is, így egyszerűen megoldható a lakóház vagy hétvégi ház vízellátása. Lehetőség a felszín alatti vízkészletből történő vízellátása különböző típusú, fúrt, ásott, vert kutak létesítése által. Zöld megoldás, ha valaki esővizet gyűjt, kezel és tisztít. Ez esetben a felhasználás előtt szükséges a háztartási ivóvíz fertőtlenítése twinoxide szerrel vagy más klór-dioxidos oldattal a tetőről összegyűjtött víz baktériummentesítéséhez.

Télikert csatorna építés
Télikert és egy ötletes esővíz csatorna
Hidegvíz-, melegvíz-ellátás a beépített teraszon

A télikertépítés valamennyi ütemében sor kerül a gépészeti szerelésekre, ezért márt a tervezés első szakaszában figyelembe kell az adottságokat és igényeket. A terasz beépítésnél valamivel nehezebb dolgunk van, hiszen a már meglévő épületrészekbe kell esetleg csöveket vezetnünk, de az újonnan gyártott télikert esetében kompromisszumok nélkül tervezhetjük a csöveket és vezetékeket.

A teraszbeépítésnél szükségessé válhat az aljzatbeton feltörése, amely megemeli az építési költségeket. Az alapfalak áttörése a télikertépítésnél szintén egy komolyabb munka, melyhez minden esetben szakemberek segítségét kell kérni.

Hidegvíz-ellátás

Ha növényekkel is szeretnénk foglalkozni a télikertben vagy a teraszon, mindenképpen szükségünk lesz egy olyan sarokra, ahova folyóvizet vezetünk be. A vízműtől max. 120 cm átmérőjű csövek szállítják a vizet a felhasználási területre. Minden telek felé saját bekötővezeték ágazik le, amely a közműbekötő helyiségig vezet. A vízmű a fogyasztásmérőt közvetlenül az épületbe vagy a telekre való belépés helye után építik be. A télikertépítés során a második főcsap után visszaáramlás-gátló visszacsapó-szelep beépítése szükséges. A teraszbeépítés vízvezeték-hálózatának legmagasabb pontján levő szellőzőcsővel együtt ez akadályozza meg, hogy depresszió esetén szennyvíz jusson a vízvezeték-rendszerbe.

A télikertépítéssel vagy teraszbeépítéssel járó munkálatok során érdemes lehet a vízvezetékrendszer átépítésekor a vízelőkészítő berendezések beszerelését is megfontolni. Vízelőkészítés alatt a szűrést, lágyítást és a különböző anyagok adagolását értjük. A víz mechanikus szűrését végző védőszűrő után a télikert vízhálózata lágy- és keményvíz-vezetékekre válik ketté. A vízelőkészítő berendezéseket engedélyeztetni kell. Háztartási vízlágyító berendezésekre ott van szükség, ahol a víz összes keménysége meghaladja az 5,35 mval/dm2 értéket.

A télikertben is szükség van meleg vízre?

Télikert víz csatorna szerelés
Elegáns vizesblokk a teraszon
Aszerint, hogy a télikertben és az épület többi részében egyedi készülékek vagy központi berendezés termeli a meleg vizet, beszélünk egyedi vagy központi melegvíz-ellátásról.

Az egyedi melegvíz-termelő berendezések nyomásállók vagy nyomás nélküliek. A nyomásálló készülékek közvetlenül ráköthetők a télikert vízvezeték-hálózatára. A nyomás nélküli készülékekben a tartályban levő víz összeköttetésben áll a külső levegővel.

Az átfolyó rendszerű gáz vízmelegítőben a hideg víz a tűzteret körülölelő csőkígyóban előmelegszik, majd a lamellablokkban felfűtődik.

A kellemes és jól funkcionáló télikerthez, pihenőszobához hozzátartozik a vízellátás, ezért ne habozzunk  elvégezni a csatornázási munkálatokat.
Szolgáltatás: 1. Ivóvíz fertőtlenítés TwinOxide termékkel. 2. Télikertépítés: Csatornázás és vízvezetékek, hogy egész évben kényelmesen tudjunk foglalkozni növényeinkkel. A télikertépítés tervezési fázisában, még a gyártás megkezdése előtt, amikor van rá lehetőségünk érdemes a terasz csatornarendszerének megtervezését elvégezni, hogy a későbbiek során ne érjenek minket meglepetések.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

BDK fontosabb PR és SEO célú webhelyei

Honlap SEO - Google-optimalizálás. Honlap ajánló blog. Link és PR cikk kihelyezés: Szolgáltatás Budapest. Cégek, termékek, áruk, árak. Internetes keresések és organikus forgalom növelése 2020-ban az infrafűtés, infrasugárzók témájában. Google helyezés javítás SEO-szakértő kreatív segítségével. Linképítés és organikus weboldal optimalizálás, keresőbarát honlap készítése. Jelentés: tartalommarketing eszközök a keresőoptimalizálás területén. Infra, autó, laptop | Google helyezés javítása: Weboldal optimalizálás