Mivel gyorsítható fel a telefon töltése?

laptop akkumulátor - telefon töltés

A rendszeres és gyakori telefon használat készülékünk rendkívüli gyors merülését is eredményezheti. Ez van, hogy pont a legkellemetlenebb időpontban történik, amikor pont szükségünk lenne készülékünkre, így elengedhetetlen annak gyors töltése. A mostaniakban rövidebben fejtjük ki azt, hogy mivel gyorsítható fel a telefon töltése.

Figyeljünk mivel töltünk!

A micro USB valamint a C típusok kivételével az android töltőiről elmondhatjuk, hogy kompatibilisek egymással, így többféle készülékhez használhatóak. Viszont ez nem minden esetben a legjobb megoldás.

A gyors töltés érdekében ne töltsük telefonunkat laptopjainkról, hiszen ezzel rendkívül lassan érhető csak el a megfelelő töltöttségi szint. Mindenképp részesítsük előnyben a fali töltőket helyette, hiszen ezekkel gyorsan elérhetjük a kívánt százalékot.

Napjainkban szerencsére számos olyan androidos telefonnal is találkozhatunk, amik a gyorstöltést is támogatják. Ezzel lehetőségünk van arra, hogy akár kétszer olyan gyorsan tölthessük fel készülékünket, így rengeteg időt megtakaríthatunk. Ennek ellenére ne számítsunk arra, hogy a megrendelt telefonunk gyorstöltővel fog érkezni, erre nincsen garancia.

A töltő fajtáját tekintve a legjobb, ha kifejezetten a saját töltőnket használjuk. Persze más cégtől is vásárolhatunk töltőket, de csakis akkor tegyük azt, ha az egy ellenőrzött és megbízható termék. Mindenképpen kerüljük el a névtelen és gyanúsan olcsó darabokat, hiszen ezek nemcsak telefonunkat veszélyeztethetik, hanem akár minket is. Egy tönkrement apple készülék akkumulátora esetében szerencsére online hatalmas Apple akkumulátor kínálata vár minket, így egy új telefon vásárlását is elkerülhetjük.

A vezeték nélküli töltés hanyagoljuk!

Egyre nagyobb trend lett a vezeték nélküli töltés is napjainkban, ennek ellenére, ha a minél gyorsabb töltés a célunk a legjobb, ha elkerüljük őket. Sokkal gyengébben, mint a hagyományos konnektoros töltés, így a legjobb, ha maradunk a megszokott módszernél.

Töltés közben ne használjuk a telefont!

Nincs sok értelme annak, ha telefonunk töltőn van, ám közben használjuk azt. Igaz valamennyit így is tölt, ám a kijelző használata közben sokat meríti. A legjobb, ha töltés közben nem használjuk, sőt akár még repülő módba is tehetjük vagy akár ki is kapcsolhatjuk a gyorsabb töltés érdekében készülékünket.

Használjunk a takarékos üzemmódot!

Szerencsére az újabb telefonok esetében lehetőségünk van már az energiatakarékoz üzemmód használatára is. Ezt a legtöbb esetben a beállítások közt találhatjuk az akkumulátor alatt.

Kapcsoljuk ki a felesleges funkciókat!

Rengeteg energiát spórolhatunk azon, ha például kikapcsoljuk a nem használt szolgáltatásokat, mint például a GPS, NFC, wifi vagy a bluetooth. Ezek kikapcsolásával sokkal lassabban fog merülni telefonunk, így érdemes figyelnünk rájuk.

Összegezve

Ha célunk a telefonunk minél gyorsabb feltöltése, akkor mindenképp figyeljünk arra milyen töltőt használunk, valamint ne használjuk azt addig amíg a töltőn van. Segítséget nyújthat még az is, ha a felesleges funkciókat is kikapcsoljuk.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése